divogradbi

Македонија

Советникот Усеини гради и бетонска база на брегот од Охридското езеро на диво, општината знае но не реагира

Кристијан Ландов
Советникот во Општина Охрид од ДУИ, Нефи Усеини, гради и бетонска база на охридското крајбрежје. За оваа градба, Усеини ги нема потребните дозволи кои треба
Македонија

Дивата платформа на Матка постизборно доби ограда

Маја Илиевска-Пачемска
Постизборно се доградува дивата платформа на Матка во првиот залив по браната, додека од Општина Сарај сè уште се чека одговор на барањето за нејзина
Економија

Сугарески: Државниот градежен инпекторат ќе го испита случајот Матка

А1он
Доколку овластениот градежен инспектор од општина Сарај не постапил во случајот со Матка, тогаш градежен инспектор од Државниот градежен инспекторат на Република Северна Македонија ќе
Македонија

Заев легализира во Лагадин, Беџети на Матка, законите само на хартија

А1он
Градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, најави дека ќе се залага за изнаоѓање начин за легализирање на платформите на Матка безмалку исто како што премиерот
Македонија

Шилегов: Легализацијата на дивоградбите треба да биде направена со платени комуналии и со казни

А1он
Легализацијата на дивоградбите во Македонија мора да престане, особено на начинот што досега се одвиваше, начин што за сите единици на локална самоуправа предизвикуваше само
Видео Македонија

ВИДЕО: Министерството за транспорт побара увид на дивоградбата на Матка, можно одземање на ингеренциите на Сарај

А1он
Министерството за транспорт и врски го прекина институционалниот молк во однос на новата дивоградба на Матка. Побара од Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам да
Економија

Рокот за легализирање на дивоградбите истекува до крајот на годинава

А1он
До крајот на овој месец звршува рокот за поднесување барање за утврдување правен статус бесправни објекти. Општина Велес информира дека граѓаните барањата комплетирани со геодетски
Македонија

Во Гевгелија решени 79% од барањата за легализирање дивоградби

А1он
По истекот на дополнителниот трет рок за комплетирање на потребната документација за легализација на дивоградби, во Секторот за урбанизам на општина Гевгелија се евидентирани вкупно