defekt

Македонија

Поради дефект без парно е дел од населбата Водно

А1он
Поради дефект на дистрибутивната топловодна мрежа на улица Загребска, дел од потрошувачите во населбата Водно имаат прекин на испораката на топлинска енергија, соопштуваат од БЕГ.
Македонија

Жителите на Кисела Вода добија парно, саниран дефектот

А1он
Екипите на БЕГ ја завршија санацијата на топловодот кој беше оштетен од страна изведувачот на градежни активности за новопроектираната улица „Есенинова” во Кисела Вода, соопштија
Македонија

Штетните ПМ 10 – честички во Лисиче и во Кавадарци повторно ќе се мерат од 20 декември, инструментите исклучени оти се дотраени

Маја Илиевска-Пачемска
Дотраени инструменти, сервисирање и калибрирање на инструментите се причините поради кои повеќе од половина државни мерни станици не даваат целосни податоци за загадувањето на воздухот,
Регион

(Видео) Автомобил пропадна во дупка направена од пукната водоводна цевка во Нови Сад

А1он
Пукната водоводна цевка на улица во Нови Сад, создала огромна дупка во асфалтот, во која пропаднал еден паркиран автомобил, пренесоа српските медиуми. Градските служби соопштија