pm10

Македонија

Штетните ПМ 10 – честички во Лисиче и во Кавадарци повторно ќе се мерат од 20 декември, инструментите исклучени оти се дотраени

Маја Илиевска-Пачемска
Дотраени инструменти, сервисирање и калибрирање на инструментите се причините поради кои повеќе од половина државни мерни станици не даваат целосни податоци за загадувањето на воздухот,
Економија

Данок на возила ќе се плаќа зависно од тоа колку штетни гасови испуштаат

Васко Маглешов
Министерството за финансии објави дека отпочнува процес за подготовка на нов закон со кој ќе биде уредено плаќањето данок за моторни возила. Ова е објавено