zivotni

Магазин

Миленичињата позитивно влијаат при карантин и изолација

А1он
Истражувањата покажуваат и потврдуваат дека миленичињата позитивно влијаеле на менталното здравје на нивните сопственици при рестриктивните епидемиолошки мерки против коронавирусот. Испитување спроведено меѓу 1.200 сопственици
Магазин

Истражување: Кучињата можат да поврзуваат зборови со предмети

А1он
Истражувачите од Универзитетот „Еотвос Лоранд“ во Будимпешта, Унгарија, ја тестираа теоријата дека она „симпатично“ наведнување на главата кај кучето може да биде поврзано со нивната