veterina

Македонија

Митев од штипската ветеринарна станица: Ќе ги тужиме невладините за клевета, кучињата се живи и здрави

Габриела Димковиќ-Мишевска
По обвинувањата на три невладини здуженија за заштита на животните дека во штипскиот стационар се усмртени две кучиња без преглед и тестирања, директорот на ветеринарната
Македонија

Здруженија за заштита на животни тврдат дека во штипскиот стационар успиваат здрави животни

А1он
Здрженијата за заштита на животни „Про Анима“ Берово, „Шепасти Ентузијасти“ Скопје и граѓанската иницијатива „Кане Корзо Надеж“, информираат за ужасни активсноти на управата на Ветеринарната
Македонија

Прв македонско-бугарски ветеринарно-медицински конгрес

А1он
Во организација на Ветеринарната комора на Република Северна Македонија и Бугарскиот ветеринарен сојуз, денеска и утре во Струмица ќе се одржи првиот меѓународен македонско-бугарски ветеринарно-медицински
Македонија

Семинар за ветеринарно-здравствените проблематики во говедарството

А1он
Семинар од областа на ветеринарно-здравствените проблематики во говедарството ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Ветеринарната комора на РМ, како дел од заедничката
Македонија

Со поддршка од УСАИД три организации склучија партнерство за воведување на интегрирана ветеринарна програма

А1он
Денеска во село Радобор, Општина Могила, беше склучено партнерство за развој и воведување на интегрирана ветеринарна програма за ветеринарните клиники низ Македонија. Со потпишување на
Македонија

Прирачникот на ФАО за борба против болеста чвореста кожа достапен на македонски јазик

А1он
Теренски прирачник на ФАО за ветеринари за болеста Чвореста кожа е сега достапен на шест јазици, меѓу кои и на македонски. Целта на прирачникот е
Македонија

Вакцинацијата против беснило кај уличните кучиња на незадоволително ниво

А1он
Општините не смеат да го сметаат проблемот со уличните кучиња како тривијален наспроти другите, комунални проблеми, туку треба да го постават на ниво на неговата
Македонија

Тркалезна маса посветена на борбата против беснилото

А1он
Ветеринарната комора на Македонија по повод денешниот Светски ден за борба против беснило организира тркалезна маса на тема „Контрола на беснилото – нужност од сеопфатен
Македонија

Ветеринарните комори на Македонија, Србија, Хрватска и Бугарија ќе потпишат договор за соработка

А1он
Ветеринарните комори на Република Македонија, Република Србија, Република Хрватска и Република Бугарија денеска во Охрид ќе потпишат меѓународен договор за соработка. Целта е континуиран развој