vlada na rm

Македонија

Владата почнува кампања „Сега се е јавно, корупцијата не се исплати“

А1он
Владата од денеска ја почнува кампањата „Сега се е јавно, корупцијата не се исплати“ која е насочена кон целосно искоренување на оваа појава во општеството.
Македонија

Влада: Немаме никаква поврзаност со анализите на ИФИМЕС

А1он
Владата вечерва соопшти дека ја оценува како несоодветна постапката вршителот на должноста амбасадор на нашата земја во Софија, Владимир Крстевски да биде повикан на разговор
Македонија

Формирана комисија за спроведување на мерката за клима инвертери

А1он
Владата на денешната седница донесе решение за формирање Централна Комисија за следење на спроведувањето и имплементирањето на еколошката мерка за субвенционирање на граѓаните со високоефикасни
Македонија

ВИДЕО: Владата преку ноќ ја отстрани таблата од фасадата, се чека новиот натпис со Северна

А1он
Владата преку ноќ ја отстрани таблата од фасадата со натписот – Влада на Република Македонија. Дека го нема стариот назив, јавноста дозна утрово кога фасадата