ldp

Македонија

ЛДП: Додека Грчева промовира политики против Бугарија, нејзинит син доби функција во Софија

А1он
Либерално-Демократската партија не може да остане индиферентна на веста за изборот на Зографски бидејќи во време кога Грчева го блокира европскиот пат на земјава, со
Македонија

Зајкова на средба со Бушез: Имаме обединета визија за Европа, која го опфаќа нејзиното реформирање, раст и проширување

А1он
Во духот на европското единство, предизвиците и можностите претседателката на Либерално-Демократската партија, Моника Зајкова во Брисел се сретна со влијателниот Жорж-Луј Бушез, лидер на Движењето
Македонија

Форум на жени на ЛДП: Потребен е функционален систем што ќе ги заштити жените од насилство

А1он
Во текот на 2022 година во Северна Македонија се регистрирани 1.074 жени-жртви на семејно насилство и покрај кампањите и различните мерки за подигање на свеста
Македонија

ЛДП: Дигитализација на образованието до 2030, кривична одговорност за судиите и јавните обвинители, почитување на човековите права, Викенд без ДДВ

А1он
Во рамки на новата програмска платформа на Либерално-Демократската партија за време на тематската конференција „Секој е важен! Овде и сега.“ која се одржа викендов во
Македонија

(ВИДЕО) Зајкова: Недозволиво е граѓаните да штедат, а политичарите да живеат како да е благосостојба

А1он
Започнуваме ново заедничко патување, тргнуваме во нов пресврт на политичкото делување на ЛДП, преку нова серија на средби со граѓаните и заедно со нив ќе
Македонија

(ВИДЕО) Европските либерали со порака: ЕУ не е целосна без Македонија како нејзина членка

А1он
На денешната тематската конференција на Либерално-Демократска партија насловена како „Секој е важен! Овде и сега.“ свои обраќања имаа и меѓународните претставници Илхан Ќучук копретседавач на
Македонија

Зајкова: Усвоивме програмски правци и либерални решенија за секој граѓанин

А1он
Храбра визија за просперитетна, правична и одржлива иднина како програмски правци со либерални мерки и решенија кои се однесуваат на секој граѓани, беа усвоени викендов
Македонија

ЛДП: Одговорноста за злоупотребите на Онкологија има име и презиме

А1он
Изразуваме голема загриженост во однос на вознемирувачките информации изнесени во медиумите запрепродажбата на лекови и оставање на болните од карцином без терапија на Клиниката за
Македонија

Реакција на ЛДП за знамето на Голема Албанија во Тетово: Нацинализмот носи само конфликти и омраза, да градиме иднина на еднаквост

А1он
Национализмот нема националност и е „храна за гладен народ“, создаден од политиката која нуди омраза и поделби. Времето покажува дека политичарите на Балканот го користат
Македонија

Хуманитарна акција на ЛДП за баба Ѓурѓа од Карпош

А1он
Денес секретарката на Општинската организација на ЛДП од Карпош, Билјана Јаневска заедно со претседателката на Општинската организација на ЛДП од Ѓорче Петров Билјана Сребревска и