sovet na ambasadori

Македонија

Совет на амбасадори: Осудуваме испади и насилство чија цел е дестабилизација на земјата

А1он
Советот на амбасадори изразува загриженост поради, како што наведува во реакција до медиумите – радикализација на политичките состојби во општеството со висок потенцијал на нарушување
Македонија

Советот на амбасадори ја поздравува силната поддршка на САД за брза евроинтеграција на земјава

А1он
Здружението за надворешна и меѓународна политика Совет на амбасадори ги поздравува напорите на американскиот Стејт Департмент за стабилизирање на безбедносните состојби на Западен Балкан и
Македонија

Совет на Амбасадори: Северна Македонија непотребно стана дел на предизборната кампања во Бугарија

А1он
Следејќи ги политичките настани во Република Бугарија за време на парламентарните и претседателски избори изминатиот викенд, здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори”
Македонија

Совет на амбасадори: Политичките партии да го стават фокусот на зајакнување на институциите, а не на организирање чести избори

А1он
Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори“ вели дека со големо внимание ги следи надворешно-политичките настани како и тие на внатрешен политички план
Македонија

Потребно итно професионализирање на дипломатската служба, порача Советот на амбасадори во реакцијата за приведениот дипломат

А1он
Советот на амбасадори денеска излезе со реакција во врска со приведениот македонски дипломат на границата со Србија, при што наведе дека во име на професионалните
Македонија

Совет на амбасадори: Владата нека нѐ праша за нова стратегија со Бугарија, досегашната не дава плод

А1он
Многупати повторената констатација на Комисијата на ЕУ дека на земјите на Западен Балкан местото им е во Унијата без конкретни резултати е неисполнување на очекуваните
Македонија

Совет на амбасадори: Прекројувањето на границите би довело до ново крвопролевање со несогледливи последици кон целиот регион

А1он
Советот на амбасадори со внимание ги следи првичните реакции, согледувања, размислувања и коментари за генезата на НОН ПЕЈПР-от којшто заговара промена на границите на Балканот.
Македонија

Мухамед Халили е избран за нов претседател на Советот на амбасадори

А1он
За нов претседател на Советот на амбасадори денеска е избран Мухамед Халили, а за потпретседатели Елеонора Петрова и Александра Наќева-Ружин. Од Советот на амбасадори попладнево
Македонија

Совет на амбасадори: Со воведување и второ државјанство за кандидатите за амбасадори се уриваваат темелите на државата

А1он
Совет на Амбасадори преку соопштение изразува голема загрижениост и изненадување од веста во медиумите дека мала група пратеници, како што се посочува, „борци за човекови
Македонија

Совет на амбасадори: Насилството врз жените за најфлагрантно кршење на човековите права

А1он
Советот на Амбасадори го смета насилството врз жените за најфлагрантно кршење на човековите права, и изразувајќи најостра осуда кон овој вид на насилство, ги поддржува