sovet na ambasadori

Македонија

Совет на амбасадори: Со претствувањето на предлог преговарачката рамка поблиску сме до датум за старт на преговорите

А1он
Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на амбасадори“ денеска преку соопштение ја поздрави веста дека Европската комисија ја доставила до Советот на ЕУ предлог
Македонија

Советот на амбсадори: Изборите во фер атмосфера со почитување на протоколите

А1он
Советот на амбасадори укажува дека претстојните парламентарни избори чија предизборна кампања веќе започна за кои мора да постои јасен и неутрален мониторинг, ќе треба да
Македонија

Совет на амбасадори: Договорот со Бугарија е единствениот пат за зајакнување на односите меѓу двете земји

А1он
Советот на амбасадори смета дека Договорот за добрососедство склучен меѓу премиерите Борко Борисов и Зоран Заев е единствениот пат на зајакнување на меѓусоседските односи меѓу
Македонија

Советот на амбасадори ја поздрави одлуката на ЕК за изземање на С. Македонија од авторизација за извоз на медицинска опрема

А1он
Советот на Амбасадори денеска ја позрави одлуката на Европаската Комисија Република Северна Македонија и другите земји на Западен Балкан да се изземат од експортна авторизација
Македонија

Совет на амбасадори: Ратификацијата на протоколот во Шпанија високо морален чин

А1он
Здружението за надворешна и меѓународна политика Совет на амбасадори – Скопје, како политички одговорен и високо морален чин, ги поздравува ратификацијата на протоколот за членство
Македонија

Советот на амбасадори разочаран од однесувањењето на некои партии во услови на мобилизација поради коронавирусот

А1он
Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на Амбасадори“ преку соопштение наведува дека со големо внимание и загриженост ги следи севкупните состојби во земјата, особено
Македонија

Совет на амбасадори: Услов за членство во ЕУ да биде заеднички утврдената вистината за историското минато

А1он
Здружението за надворешна и меѓународна политика – Совет на амбасадори соопшти дека е непримерно највисоките државни институции да дебатираат и носат резолуција за етничкото и