Мухамед Халили е избран за нов претседател на Советот на амбасадори

Од:

За нов претседател на Советот на амбасадори денеска е избран Мухамед Халили, а за потпретседатели Елеонора Петрова и Александра Наќева-Ружин.

Од Советот на амбасадори попладнево соопштија дека во Извршниот одбор влегуваат и амбасадорите Љупчо Арсовски, Ѓорѓи Филипов, Азис Положани, Тихомир Илиевски, Ѓорѓи Спасов и Зоран Јолевски.

Новиот претседател е избран на денешното Годишно собрание одржано онлајн на кое бил усвоен и извештајот за двегодишната работа на оваа организација со која досега раководеше амбасадорот Љупчо Арсовски.

– Едногласна оценка на амбасадорите е дека со голема поддршка на македонските медиуми, Советот на амбасадори, за релативно кус период се промовира во јавноста со објективност, јасни гледишта и ставови низ принципиелен пристап за да да информира непосредно во еден простор кој досега не беше соодветно и на ваков начин презентиран, се вели во соопштението.

Би можело да ве интересира

Потребно итно професионализирање на дипломатската служба, порача Советот на амбасадори во реакцијата за приведениот дипломат

Ана Ололовска

Совет на амбасадори: Владата нека нѐ праша за нова стратегија со Бугарија, досегашната не дава плод

Жарко Настоски

Совет на амбасадори: Прекројувањето на границите би довело до ново крвопролевање со несогледливи последици кон целиот регион

Ана Ололовска

Совет на амбасадори: Со воведување и второ државјанство за кандидатите за амбасадори се уриваваат темелите на државата

Ана Ололовска

Совет на амбасадори: Насилството врз жените за најфлагрантно кршење на човековите права

Ана Ололовска

Совет на амбасадори: Бугарија не се претстави пред светот како европски ориентирана земја

Ана Ололовска