sloboda na mediumi

Македонија

Пендаровски: Без слободни медиуми нема објективни и проверени информации

А1он
Истражувачкото новинарство и унапредувањето на транспарентноста позитивно влијаат врз демократиите и одржливиот развој. Без слободни медиуми нема објективни и проверени информации особено за време на
Македонија

Демократски Сојуз: Фонд за критички медиуми и истражувачко новинарство

А1он
Состојбата со слободата на медиумите во Македонија и покрај малото поместување напред на листата на Репортери без граници, се уште е незадоволителна. Здравствената и економска
Македонија

АВМУ: Информацијата како јавно добро – тема на Светскиот ден на слобода на печатот

А1он
Обезбедување економска одржливост на медиумите, креирање механизми за обезбедување транспарентност на интернет-компаниите и унапредување на капацитетите за медиумска и информативна писменост кои им овозможуваат на
Македонија

ЗНМ: Важноста на независното и професионалното новинарство стана поважна од кога било

А1он
Одбележувајќи го Светскиот ден за слобода на медиумите – 3 мај, денес во услови на светска здравствена криза, повеќе од кога и да е претходно
Македонија

СЕММ: Од властите е потребна поддршка за слободата на медиумите, од професијата – одговорност

А1он
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), по повод 3 мај – Светскиот ден на слободата на медиумите, соопшти дека од власта и институциите
Македонија

Османи: Медиумската слобода е директен показател за цивилизацискиот напредок на општеството

А1он
-Република Северна Македонија е посветена на промоција, заштита и на унапредување на сите човекови права и слободи, меѓу кои и на медиумската слобода што претставува