sloboda na mediumi

Македонија

Османи: Медиумската слобода е директен показател за цивилизацискиот напредок на општеството

А1он
-Република Северна Македонија е посветена на промоција, заштита и на унапредување на сите човекови права и слободи, меѓу кои и на медиумската слобода што претставува
Свет

Властите во некои земји-членки на ЕУ се обидуваат да ги замолчат медиумите, предупреди Европскиот парламент

А1он
Европскиот парламентот е длабоко загрижен за состојбата со слободата на медиумите во ЕУ и ги осудува насилството, малтретирањето и притисокот со кои се соочуваат новинарите.
Свет

ЕУ предупредува на намалена слобода на медиумите за време на пандемијата

А1он
Европската унија предупреди за пад на слободата на медиумите ширум светот, во момент на пандемија на новиот коронавирус. „Загрижувачки е што пандемијата Ковид-19 во некои