demokratski sojuz

Македонија

Демократски сојуз: Бехтел и Енка за раскрчмување на народни пари

А1он
Демократскиот сојуз бара Државниот завод за ревизија да направи ревизија на досегашните активности и трошењето на милионски суми (над 20 милиони евра) на државните институции
Македонија

Демократски сојуз: Да се укинат привилегиите на поранешните претседатели

А1он
Демократскиот сојуз досега неколкупати иницираше постапка за укинување на правата на Претседателот и неговото семејство по престанокот на функцијата, но Парламентот тие иницијативи не ги
Македонија

Демократски сојуз: Со национализам да не се покрива криминалот

А1он
Демократскиот сојуз најостро ги осудува изјавите на водствата на Алијанса, Алтернатива и ДУИ, за дестабилизација на Македонија, формирање на заедница на општини со доминантно албанско
Македонија

Демократскиот сојуз до Ковачевски ги достави своите ставови во врска со најавената реконструкција на Владата

А1он
Демократскиот сојуз денеска до претседателот на Владата ги достави своите ставови во врска со најавената реконструкција на Владата. Ова е дописот од ДС до премиерот
Македонија

Демократски сојуз: Бугарија да ги спроведува заклучоците на Советот на Европа

А1он
Демократскиот сојуз ја поздравува последната одлука на Комитетот на министри на Советот на Европа (СЕ) со која од Бугарија се бара да ја отфрли праксата
Македонија

Демократски сојуз: Комисијата да не преговара за историски прашања поврзани со Охридската Архиепископија

А1он
Демократскиот сојуз смета дека Мешовитата Македонско-Бугарска Комисија за историски и образовни прашања, не е надлежна да разговара и преговара за историските аспекти на Охридската Архепископија,
Македонија

Демократскиот сојуз бара Собранието да расправа за студентскиот стандард

А1он
Демократскиот сојуз бара Собранието да одржи седница на која ќе се расправа за студентскиот стандард и другите проблеми со кои се соочуваат студентите и да
Македонија

Демократски сојуз: МВР да ги открие сторителите на физичкиот напад врз Зоран Божиновски

А1он
Демократскиот сојуз најостро го осудува крвничкото претепување на сопственикот на порталот “БУРЕВЕНИК”, Зоран Божиновски. Сметаме дека ваквиот мафијашки начин на пресметка, сериозно го нарушува правниот
Македонија

Демократски сојуз: Македонија не смее да биде промоција на фашизмот

А1он
Демократскиот сојуз најостро осудува формирање здруженија на граѓани преку кои се враќа и афирмира фашизмот на територијата на Македонија. „Уставно право и слобода е граѓаните,
Македонија

Демократски сојуз: Владата да не го зголемува вештачки процентот на Албанците

А1он
Демократскиот сојуз ја повикува Владата да го отфрли предлогот за менување на балансерот за вработување на нерезидентното население во јавната администрација според резултатите од пописот