seksualno obrazovanie

Македонија

Царовска: Извидничкиот камп никако не е поврзан ниту со МОН ниту со Бирото за развој на образованието

А1он
Извидничкиот камп никако не е поврзан ниту со Министерството за образование, ниту со Бирото за развој на образованието, ниту следел програми кои што се пилот-фаза
Македонија

МОН: Лажни вести и фотографии се шират за сексуалното образование

А1он
Министерството за образование и наука преку соопштение демантира каква било поврзаност на фотографиите и содржини кои деновиве кружат на социјалните мрежи, со сеопфатното сексуално образование.
Македонија

Со лажни вести и со тези за „промовирање педофилија“ се противат на воведувањето сексуално образование

Мери Јордановска
– (ФОТО) Децата ќе гледаат фотографии од хомосексуалци во учебниците за 2-ро одделение? – Дел од родово-сензитивното образование објавен од Граѓанското здружение „Од нас, за
Македонија

Нема да има посебен час за сексуално образование, туку тоа ќе биде вметнато во другите предмети

Јавноста се подели откако беше најавен пилот проектот за сексуално образование. Дел од граѓаните го поздравуваат овој новитет на Министерството за образование, додека други се
Македонија

Почнува пилот-програмата за сеопфатно сексуално образование

А1он
Со обука на наставници денеска официјално ќе почне пилот-програмата за сеопфатно сексуално образование (ССО) во земјава, кое го најави Министерството за образование и наука. Воведувањето
Видео Македонија

ВИДЕО: Родителите се согласуваат во училиштата да се предава сеопфатно сексуално образование

Ана Василевска
Близу 90 отсто од родителите се согласуваат да се воведе сеопфатно сексуално образование во основните училишта, покажуваат резултатите од истражувањето што го спровела Асоцијацијата за
Македонија

Дебата за Стратегијата за сексуално и репродуктивно здравје и права 2010-2020

А1он
Да се преземат тематски мерки со цел до крајот на 2020 година да се рестартира и искористи Стратегијата за сексуално и репродуктивно здравје 2010-2020 година,
Македонија

Мнозинството средношколци во училиште се информираат за сексуално и репродуктивно здравје

А1он
Педесет и пет отсто од 330 ученици опфатени со истражување спроведено во 22 средни училишта на територија на Град Скопје, се изјасниле дека на училиште