novinari

Македонија

Груевски: Новинарството е значајна и одговорна професија

А1он
Новинарството е значајна професија во секоја земја и е исклучително одговорна дејност. Во рамките на новинарската професија особено битна е улогата на новинарските информативни агенции.
Македонија

Меѓународната федерација на новинари шокирана од нападот врз Јордановска од Неделковски

А1он
„Меѓународната федерација на новинари e шокирана од нападот врз новинарот Мери Јордановска и изразува голема загриженост заради третманот на Јордановска од страна на Миленко Неделковски“,
Македонија

Полицијата почна да приведува новинари на суд

А1он
Нов удар врз слободата на печатот. Полицијата почна да приведува новинари на нивните работни места. Покана за судско рочиште не сме добиле, тврди новинарката Искра