novinari

Македонија

Меѓународната федерација на новинари шокирана од нападот врз Јордановска од Неделковски

А1он
„Меѓународната федерација на новинари e шокирана од нападот врз новинарот Мери Јордановска и изразува голема загриженост заради третманот на Јордановска од страна на Миленко Неделковски“,
Македонија

Полицијата почна да приведува новинари на суд

А1он
Нов удар врз слободата на печатот. Полицијата почна да приведува новинари на нивните работни места. Покана за судско рочиште не сме добиле, тврди новинарката Искра