maski

Македонија

Од среда во Куманово, Тетово и во Прилеп задолжително е носењето на маски, на отворен и на затворен простор

А1он
Од среда Владата воведува мерка за забрана за движење на населението на подрачјата на општините Куманово, Тетово и Прилеп, без носење на соодветна заштитна опрема
Македонија

На 43.000 хронично болни ќе им бидат поделени маски за заштита од загадувањето

А1он
Маски за заштита од аерозагадувањето ќе добијат 43.000 хронично болни граѓани. Сега го утврдуваме бројот на децата и начинот на кој би им ги поделиле