koronavirus mkd

Македонија

Интензивно чистење на улиците во Карпош за спречување на коронавирусот

А1он
Утринава, цистерните на локалната самоуправа ги миеја локалните улици низ Карпош 3, а се чистеше и околу контејнерите, со машините под висок притисок т.н. вапови.
Македонија

ДУИ со кампања „Се грижиме“ за помош со справувањето со коронавирусот

А1он
„Кампањата на ДУИ се претвори во движење #СеГрижиме за да помогне во соочувањето со КОВИД -19 На денешната прес конференција од седиштето на ДУИ, Бујар
Македонија

Владата со нови мерки за коронавирусот: Да се казнат сите лица кои ги прекршуваат препораките

А1он
Владата покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во функција на преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на коронавирусот заклучи: – Да се
Македонија

Транспортниот сектор трпи загуби поради коронавирусот, бараат поддршка и помош

А1он
Транспортниот сектор бара поддршка и помош поради загубите што ги трпи по новонастаната ситуација со коронавирусот. Загубите, велат, допрва ќе се анализираат. – Неопходна е
Македонија

Скопје дел од видео-конференција со Пекинг за размена на информации за коронавирусот

А1он
Во рамки на активностите на процесот за соработка меѓу Кина и земјите од Централна и Источна Европа, познат како “17+1”, денеска се одржува видео конференција,
Македонија

Во Дебар дезинфекција на јавни површини, канти за отпад и спортски терени

А1он
Во рамки на договорените мерки од страна на Оперативниот штаб, Јавното комунално претпрјате „Стандрад“ во Дебар врши дезинфекција на јавните површини и кантите за отпад.
Македонија

Гевгелија разгледува можност за ограничување на влезот од соседна Грција

А1он
Советот на Општина Гевгелија на денешната седница ќе расправа за воведување мерки за ограничување на влегување на граѓаните од соседна Грција кои масовно доаѓаат во
Македонија

Во согласност со мерките за заштита од корона вирусот, прекин во работењето на жичницата и бесплатните автобуски линии

А1он
Во согласност со мерките и препораките за заштита од корона вирусот, од денеска жичницата на Водно и бесплатните автобуски линии до Средно Водно, се во
Македонија

Редовните пријавувања на невработените се одложуваат до истек на мерките за заштита од коронавирусот

А1он
Поради новонастанатата состојба со коронавирусот и препораките за спречување на неговото ширење, Агенцијата за вработување ги известува сите невработени лица да го одложат редовното пријавување
Македонија

Судењата во Кривичен нема да се одлагаат поради коронавирусот

А1он
Сите закажани судења, за кои постојат услови да бидат одржани, нема да се одлагаат, се до евентуално нови напатствија од Министерството за правда или Судскиот