industrija

Економија

Индустриското производство во јуни пониско за 15,1 отсто, во првите шест месеци намалување од 14,6 отсто

А1он
Индустриското производство во јуни годинава во однос на јуни лани бележи пад од 15,1 отсто, додека за период јануари – јуни годинава во однос на
Економија

Статистика: Неповолна состојбата во преработувачката индустрија, се очекува намалување на бројот на вработените

А1он
Економската состојба на деловните субјекти во преработувачката индустрија е неповолна, а се очекува и бројот на вработените да се намали, соопшти Државниот завод за статистика.
Економија

Рекорден пад на индустриското производство во Европа во април

А1он
Индустриското производство во еврозоната забележало голем пад во април, кога пандемијата на коронавирусот речиси целосно ја запре производствената активност во Европа, покажуваат денес објавените податоци
Економија

Прометот во индустријата во април намален за 50,8 отсто во однос април лани

А1он
Прометот во индустријата, според објавените податоци на Државниот завод за статистика, во април годинава во однос на истиот месец лани забележал пад од 50,8 отсто.
Економија

Во март годинава пад во индустријата и трговијата, висок раст во градежништвото

А1он
По релативно солидниот раст на економијата во 2019 година, досега расположливите високофреквентни показатели за економската активност во првото тримесечје на оваа година упатуваат на продолжување
Економија

Продажните цени на производителите на индустриски производи во март повисоки на месечно ниво

А1он
Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во март се повисоки за 0,1 процент на месечно ниво и пониски за 0,1 процент
Економија

Продажните цени на индустриските производи во февруари пониски на месечно ниво

А1он
Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски за 0,5 отсто на месечно ниво, а на годишно ниво остануваат непроменети, објави