gerila akcija

Македонија

Герила акција на плоштад за коронавирусот – „Држете растојание“

А1он
Акцијата ‘Држете растојание‘ има за цел на најдиректен и визуелно експлицитен начин да ги потсети граѓаните да држат растојание, да избегнуваат гужви, да го намалат
Македонија

Герила акција „Заробена држава – никогаш повеќе“ изложена на улица „Македонија“

А1он
„Заробена држава – никогаш повеќе“ е насловот на новата герилска уметничка инсталација, која осамна утрово на пешачката улица „Македонија“, во центарот на Скопје. На оригинален
Македонија

Герила акција: Никогаш повеќе прислушување

А1он
Повеќе од 20.000 прислушкувани функционери, новинари, судии, обвинители, политичари, верски лица, професори, лекари и граѓани во над 600.000 телефонски разговори. Никогаш повеќе, пишува на банерот
Македонија

„Уа шнајдери!“ – џиновска ножица за распределбата на парите во културата

А1он
Нова герила-кација во центарот на Скопје. Поставена е огромна ножица на почетокот на булеварот „Партизански одреди“ на која пишува „Уа шнајдери“. Под ножицата, која е