godisna programa na ministerstvo za kultutra

Култура

Министерство за култура: Ќе се менува начинот на финансирање на проектите

А1он
До донесување на новиот закон за остварување на јавниот интерес во културата веднаш да се пристапи кон промена и дополнување на постојниот закон за културата
Македонија

„Уа шнајдери!“ – џиновска ножица за распределбата на парите во културата

А1он
Нова герила-кација во центарот на Скопје. Поставена е огромна ножица на почетокот на булеварот „Партизански одреди“ на која пишува „Уа шнајдери“. Под ножицата, која е