godisna programa ministerstvo za kultura

Македонија

Почна скринингот за ковид во основните училишта

А1он
Околу 5.000 родители дале согласност за нивните деца да бидат дел од скринингот за ковид на учениците во основите учлишта информираше Министерството за здравство. Скринингот
Култура

По средбата на Заев со Адеми ќе се знае дали ќе се поништи дел од конкурсот на Министерството за култура

А1он
По средбата на премиерот Зоран Заев со министерот за култура Асаф Адеми ќе се знае дали ќе се поништи дел од конкурсот на Министерството за
Култура

Арсов: Потребна е комплетна промена на моделот на финансирање во културата

А1он
Младинскиот културен центар нема да зависи од буџетската поддршка и ќе настојува да ги реализира планираните активности, меѓу кои ќе има и гостувања на странски
Култура

Сè уште се разгледуваат музичките апликации, кај драмските и визуелните немало пропусти

А1он
За Фестивалот за деца „Златно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, сепак ќе има поддршка, затоа што Kомисијата превидела дека доставил изјава за
Култура

Општина Ресен реагира за укинувањето на фестивалот „Актерот на Европа“

А1он
Општина Ресен реагира на одлуката на Министерството за култура за недоделување финансиски средства за Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа“. „Во име на граѓаните на
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ бара надзорна расправа за начинот на носење на годишната програма на Министерството за култура

А1он
Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и колицијата ќе поднесат барање за надзорна расправа за начинот на носење на годишната програма на Министерството за култура за проекти од
Култура

Комисиите почнаа да ги преразгледуваат одбиените апликации

А1он
Комисиите од Министерството за култура денеска почнаа повторно да ги рзгледуваат апликациите кои се одбиени на Годишната програма за 2019 година. За нив одлуките се
Култура

Ќе се разгледуваат одбиените апликации од годишните конкурси за проекти од културата

А1он
Во Министерството за култура денеска треба да бидат разгледани одбиените апликации на годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2019 година.
Македонија

(ВИДЕО) Адеми: Сите документи за одлуките на Комисиите ќе бидат повторно јавно разгледани

А1он
Независно од кредибилитетот на Институцијата или поединецот што конкурирал за средства во Министерството за култура, ако тој не доставил соодветна документација, нормално е Комисијата да