dolgovi

Истражувања Македонија

ВИДЕО: Се спрема отповикување на градоначалниците недомаќини, општините пак во долгови од над 75,7 милиони евра

Маја Илиевска-Пачемска
Општините повторно се заглавени во долгови, главно за веќе завршени градежни работи и одржување на веќе изграденото. Должат над 75,7 милиони евра, со пресек во
Економија

Да се интензивираат активностите за отпис на каматите и за репрограмирање на долговите за физички лица

А1он
Сите државни органи, органите на државната управа, организациите утврдени со закон, органите на општините, на Градот Скопје или општините во Градот Скопје, како и Акционерски
Македонија

(ВИДЕО) Заев: Предлагаме закон за отпишување на сите камати на граѓаните-должници, за сите предмети дадени за извршување до крајот на 2017 година

А1он
Владата на Северна Македонија ќе му достави на усвојување на Собранието, Предлог-закон за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица,
Економија

Ќе се допрецизира Предлог законот за отпис на камати за наплата на долгови

А1он
Собраниската Комисија за финансирање и Буџет денеска не расправаше по Предлог законот за отпишување камати за наплата на долгови кои произлегуваат од услуги од вршители
Економија

„Солидарност“: Владата најави отпишување на долговите за 100.000 лица, ама им отпиша на 4.700

А1он
„Владата на Република Македонија преку серија мерки драстично ја зголеми сиромаштијата и овозможи да дојде до голем пораст на класните разлики. Поради ваквите мерки, голем број социјално
Македонија

Министерството за труд ќе ги додели првите решенија за отпис на долгови

А1он
Министерството за труд и социјална политика денеска ќе ги додели првите решенија за отпис на долгови на граѓани од ранливите категории во Велес. Решенијата, како
Економија

Првите решенија за отписот на долговите во последната недела од октомври

А1он
Првите решенија за еднократен отпис на долгови се очекува кон крајот на месецов, во последната недела од октомври, соопшти денеска министерот за труд и социјална