kamati

Економија

Тасевска: Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот, усвоени измените на Законот за облигациони односи

А1он
По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи.Дополнувањата на Законот, кои во сила стапуваат веќе следниот месец,
Економија

Просечната каматна стапка во март бележи намалување кај вкупните кредити и депозити

А1он
Во март е забележано намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити и на депозити, објави денеска Народната банка. Според податоците на централната банка, во
Економија

Просечната каматна стапка падна под 5%, соопшти Народна банка

А1он
Продолжи трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити и таа се сведе на ниво од 4,83%, соопшти Народната банка. Просечната каматна стапка
Економија

Да се интензивираат активностите за отпис на каматите и за репрограмирање на долговите за физички лица

А1он
Сите државни органи, органите на државната управа, организациите утврдени со закон, органите на општините, на Градот Скопје или општините во Градот Скопје, како и Акционерски
Македонија

(ВИДЕО) Заев: Предлагаме закон за отпишување на сите камати на граѓаните-должници, за сите предмети дадени за извршување до крајот на 2017 година

А1он
Владата на Северна Македонија ќе му достави на усвојување на Собранието, Предлог-закон за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица,
Економија

Во октомври просечната камата на кредитите 5,05 проценти, на депозитите 1,28

А1он
Во октомври годинава продолжи трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити и таа се сведе на ниво од 5,05 проценти, додека просечната
Економија

Во септември каматните стапки на кредитите 5,09 проценти, на депозитите 1,36

А1он
Во септември годинава продолжи трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити, која забележа месечен пад од 0,04 процентни поени и се сведе