avtopatista

Македонија

ЈПДП: Се санираат косините на автопат Миладиновци-Штип, последица на пропусти при изработка на проектната документација

А1он
Во тек е растоварување и санација на косини на автопатот А4 Миладиновци–Свети Николе–Штип коишто се појавија по обилните врнежи од дожд и снег во текот
Македонија

Интензивно се реконструира патниот правец од Пробиштип кон Крупиште

А1он
Интензивно се реконструира регионалниот пат од Пробиштип до Крупиште, кој е главната артерија за граѓаните на Пробиштип кон Штип, Кочани и граничниот премин со Бугарија
Македонија

(ВИДЕО) Сугарески: Реконструкција на многу патишта немаше од времето на Тито, ВМРО-ДПМНЕ остави пустош

А1он
ВМРО-ДПМНЕ остави пустош со почнатите и недовршени автопатишта, и не може ниту една власт да остава несредени и нереализирани проекти, а потоа да викаат дека
Македонија

СДСМ: Модерни автопатишта ќе изгради новата Влада, доцна е за Груевски

А1он
Граѓанинот Никола Груевски нема што да бара на автопатишта, ниту да се дообјаснува. Новата одговорна Влада што ќе ја изберат граѓаните ќе го доврши автопатот