akademija za sudii i javni obviniteli

Македонија

Се чека Кембриџ за фалш сертификатите по англиски на кандидатите за обвинители

Васко Маглешов
Скопското обвинителство не се откажува од истрагата со фалсификуваните сертификати за англиски јазик за кандидатите за јавни обвинители од Академијата за судии и јавни обвинители.
Македонија

Габер: Академијата работи професионално и не фаворизира одредени кандидати

А1он
Директорката на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ Наташа Габер Дамјановска денеска изјави дека Комисијата, вработени во Академијата и таа лично работат строго
Видео Македонија

ВИДЕО: Наташа Габер Дамјановска избрана за нов директор на Академијата за судии и обвинители

А1он
Поранешната уставна судијка Наташа Габер Дамјановска денеска на јавна седница со двотретинско мнозинство, односно 8 гласа „за“ и 1 „воздржан“, е избрана за нов директор
Македонија

Академијата за судии и јавни обвинители ќе избира нов директор

А1он
Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ денеска на јавна седница треба да избере нов директор и заменик-директор за следните четири години. Кандидати за
Македонија

Министерот Поповски апелира Академијата за судии и јавни обвинители да обезбеди јавност при изборот на директор

А1он
Министерот задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски, следејќи ја реакцијата на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), апелира до Академијата за судии и
Македонија

Наташа Габер Дамјановска најсериозен кандидат за челното место во Академијата за судии и обвинители

А1он
Од четворицата кандидати за директорското место во Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, според информациите на А1он, најголеми се шансите на Наташа Габер
Македонија

Поранешната директорка на Академијата за судии и јавни обвинители ќе докторира

А1он
Анета Арнаудовска, екдиректорката на Академијата за судии и јавни обвинители, ќе стане доктор на науки. Во извештајот на петчлената рецензентска комисија објавен во билтенот на