besa ademi

Македонија

Имаат ли Адеми, Герасимовски и Рајевска легитимитет да бираат директор на Академијата за судии и обвинители, молк наместо одговор

Кристијан Ландов
Беса Адеми претседателка на Врховниот суд чија снаа е слушател на Академијата за судии и јавни обвинители, Зоран Герасимовски член на судскиот совет чија судиска
Македонија

Беса Адеми: Правна држава со функционален систем и правда достапна за сите

А1он
Како долгогодишна судијка со професионална кариера градена низ судските скалила, свесна сум со предизвиците со кои ќе се соочам, но правната држава мора да има