odgovornost

Македонија

Адеми: По оваа постапка ќе се исцрта патоказот каде ќе се движи правосудството и неговата независност

Александар Тодески
По две точки се бара одговорност од претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми, кажа членот на Судскиот совет Миљазим Мустафа, кој го иницираше барањето за
Македонија

(ВИДЕО) Сугарески: Раководните кадри на ВМРО-ДПМНЕ се одговорни за катастрофалните последици од поплавите

А1он
Функционерите на ВМРО-ДПМНЕ да дојдат и да одговорат на прашањата на пратениците на надзорната расправа за поплавите што ги зафатија Скопје и околината, побара координаторот
Македонија

СДСМ: Одговорност за неисчистените канали мора да има, ревизорот ги потврди злоупотребите,

А1он
Неисчистените канали се потврда дека потфрлањето на институциите е причина за многу човечки животи. Државниот ревизор, на страна 22 од извештајот точно посочува дека постапката