СДСМ: Одговорност за неисчистените канали мора да има, ревизорот ги потврди злоупотребите,

Од:

Неисчистените канали се потврда дека потфрлањето на институциите е причина за многу човечки животи.
Државниот ревизор, на страна 22 од извештајот точно посочува дека постапката спроведува Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, велат од СДСМ.

poplava sdsm reakcii

„Клучно, токму државниот ревизор констатира дека незаконити постапки тешки 3 милиони евра, потврди.
Парите за наводно исчистени канали ги добивале лица или фирми, само врз осова на барање и на документација, без притоа овластени контролори на Платежната агенција да ја проверат на терен фактичката состојба и да направат и да достават записник!
Не се вршеле контроли и пред одобрување на барањата, што е нова можност за злоупотреби – едно да е наведено во барањето, друга да е ситуацијата на терен.

Затоа политичка, морална и кривична одговороност мора да има“, стои во соопштението на СДСМ.

Би можело да ве интересира

Филипче: Потребна е промена на организациската поставеност за поголемо вклучување на членовите

Предраг Петровиќ

СДСМ: ДПМНЕ го излажа народот, Митева и 77-те послушници на Мицкоски имаа можност да зборуваат ама молчеа

Предраг Петровиќ

(ВИДЕО) Конгресот на СДСМ ќе продолжи откако општинските организации ќе се произнесат за Извештајот за претседателските и парламентарните избори

СДСМ го одржува 29. Конгрес – Ковачевски вели: Очекувам партијата да излезе посилна и пообединета

Горан Наумовски

СДСМ на отчетен Конгрес ќе ги анализира изборните резултати

(ВИДЕО) Големи поплави во Анкара, затворено е метрото, возилата на безбедно се пренесуваат со виљушкари

Горан Наумовски