zoran gerasimovski

Македонија

Судскиот совет ги прифати оставките Радева-Стефкова и Герасимовски: Си одат поради нарушени меѓучовечки односи и идеолошки несогласувања

Орце Костов
Судскиот совет ги констатираше оставките на членовите Мирјана Радева-Стефкова и Зоран Герасимовски на денешната 444-та итна седница. Радевска-Стефкова си поднесе оставка затоа што, како што
Македонија

Имаат ли Адеми, Герасимовски и Рајевска легитимитет да бираат директор на Академијата за судии и обвинители, молк наместо одговор

Кристијан Ландов
Беса Адеми претседателка на Врховниот суд чија снаа е слушател на Академијата за судии и јавни обвинители, Зоран Герасимовски член на судскиот совет чија судиска
Видео Македонија

(ВИДЕО) Дамева: Точно е дека објективно има концентрација на повеќе функции, но Герасимовски нема да биде разрешен од Судскиот совет

Орце Костов
Зоран Герасимовски од Судскиот совет поднесе оставка од функцијата в.д. директор на Академијата за судии и обвинители, но нема да биде разрешен од Судскиот совет
Македонија

Герасимовски поднесе оставка од функцијата директор на Академијата за судии и обвинители

Орце Костов
Зоран Герасимовски од Судскиот совет поднесе оставка од функцијата в.д. директор на Академијата за судии и обвинители, а поради конфликт на интереси, се иззема од
Македонија

Антикорупциска контра Герасимовски: Не се консултирал со нас, не може судија да извршува три функции

Орце Костов
Членот на Судскиот совет, Зоран Герасимовски, кој беше избран и за член на Управниот одбор при Академијата за судии и обвинители и нејзин в.д. директор