Свет

Вести од светот – Политика – Економија – Финансии | А1он

Свет

САД и сојузниците ја разгледуваат можноста за антипиратски операции во Гвинејскиот Залив

А1он
– САД и некои нивните сојузници ги разгледуваат плановите за зајакнување на антипиратските операции покрај западниот брег на Африка, што е последица на стравувањата дека
Свет

Индискиот министер за енергетика ги демантираше написите: Продолжуваме со увоз на нафта од Иран

А1он
Индискиот министер за енергетика, Верапа Моили, ги отфрли написите во поедини западни медиуми и истакна дека неговата земја и понатаму ќе продолжи да увезува нафта