Свет

Вести од светот – Политика – Економија – Финансии | А1он

Свет

Руската Дума го ограничува правото на протести

А1он
Државната Дума во Русија значително го ограничи правото на протести против раководството во земјата и рускиот претседател Владимир Путин. Парламентот, во кој доминира владејачката партија