Македонија

Фудбалски терен меѓу спомениците на плоштад „Македонија“

А1он
Терен за мал фудбал и монтажни трибини се поставени до споменикот „Воин на коњ“, плоштадот Македонија. На игралиштето, кое е сместено меѓу спомениците на Цар
Македонија

Фрлената ракавица се уште кај Велјаноски

А1он
„Барањето на опозицијата ќе биде разгледано“, и толку. Спикерот Велјаноски се уште в рака ја држи фрлената ракавица од опозицијата за да свика итна собраниска
Регион

Дачиќ: Социјалистите не го кочат создавањето нова Влада

А1он
Лидерот на социјалистичката партија, Ивица Дачиќ тврди дека дел од западните сили сакаат новата влада да биде формирана од Демократската партија на Тадиќ и Српската