ustav

Македонија

Собраниската комисија изгласа дека бракот може да биде само помеѓу маж и жена – ќе се менува Уставот

А1он
Против измените на Уставот се изјаснија пратениците на ДПА. Пратениците од СДСМ и коалициските пратеници не учествуваат во работата на Парламентот. -Огромното мнозинство граѓани на
Македонија

(ВИДЕО) Илија Димовски: Дури 95% граѓани сметаат дека бракот треба да биде меѓу маж и жена

А1он
Пратеникот од владејачката ВМРО – ДПМНЕ на денешната расправа за предлогот за пристапување кон измена Уставот изјави дека за дефинирање на бракот постои широк политички,
Македонија

Уставните измени на собраниска Комисија на 15. јули

А1он
Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски за 15 јули ја закажа Комисијата за уставни прашања на која ќе бидат разгледувани уставните измени, чиј предлагач е Владата
Македонија

Уставот на суверена и самостојна Република Македонија денеска „полни“ 22 години.

А1он
На  17 декември 1991 година, усвоен е  Уставот на Република Македонија, прв по прогласувањето на самостојноста. Свечениот чин беше засенет од негласањето на пратениците од