ukim

Видео Македонија

(ВИДЕО) Студенти: Студентскиот парламент најверојатно е партиски инструиран

А1он
Не за екстерното, порачаа студентите. Моделот кој го предлага владата според нив не е соодветно за оценување на студентите бидејќи се деградира автономијата на високо
Македонија

Презентирани новите образовни програми на Европската унија

А1он
Македонските студенти, професори и научници имаат можност да ги искористат поволностите што ги нудат новите седумгодишни (2013-2020) образовни програми на Европската унија: „Еразмус плус“ и
Македонија

Одбележување на Светскиот ден на институтите „Конфуциј“

А1он
Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска на платото пред Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје ќе го одбележи Светскиот  ден на
Македонија

По 35. пат доделена наградата Манинг

А1он
Наградата од Фондацијата „Франк Манинг“ од Лондон, Велика Британија ја добија осум најдобри студенти од областа на архитектурата, општествените науки и уметностите на Универзитетот „Свети
Македонија

Meѓународен научен собир по повод 55 години италијански студии на УКИМ

А1он
Катедрата за италијански јазик и книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје годинава одбележува 55 години од постоењето