(ВИДЕО) Вака се гласа во Македонија: Изборните кутии во раце и трк!

Од:

Во Македонија студентските избори се само убав пример каква демократија владее и како се гласа на изборите.

Како што може да се види од видеото, изборните кутии со трчање беа носени кон Здравствениот дом од студентскиот дом „Кузман Јосифовски Питу“, на истиот начин како што беа изнесувани од факултетите.

Вакво однесување е за секаква осуда и критика, и никој од ваков криминален и примитивен избор не смее да биде легитимен претставник на студентите, ниту пак да има простор во медиумите.

Би можело да ве интересира

Независниот академски синдикат ги повикува Сенаторите на УКИМ да не гласаат за Етичкиот кодекс зашто ја загрозува академската слобода

Сојузот на синдикати на УКИМ: Не сме задоволни од решенијата во Колективниот договор за високо образование

Ана Ололовска

Никому не му паѓа на памет да ја укине Катедрата по македонски јазик, истакна Заев

Ана Ололовска

Филолошки факултет: Невистини и манипулации се написите за укинување на катедрите за македонски јазик и за македонска книжевност

Ана Ололовска

Спроведено истражување за работата на студентските собранија при УКИМ

Ана Ололовска

Справувањето со пандемијата во фокусот на Светскиот ден на науката за мир и развој

Ана Ололовска