ums

Македонија

(ВИДЕО) УМС: Спротивно на сите предизборни измислици на СДСМ, денес студентите не живеат во модерни студентски градови и немаат поквалитетно образование

А1он
„СДСМ измисли безброј лаги и ги искористи студентите за да дојде на власт. Спротивно на сите предизборни измислици, денес студентите во Македонија не добиваат поквалитетен
Македонија

(ВИДЕО) Јаулески: Изјавата на Пендаровски е потврда за суровата реалност во која ја живееме денес

А1он
„Пред 4 години овде Зоран Заев и СДСМ како тогашна опозиција оставија стотици чевли, како симбол за иселените млади од државата, ветија дека не само
Македонија

(ВИДЕО) Јаулески: УМС на ВМРО-ДПМНЕ распишува оглас за пријавување на членови за телото Тим Млади

А1он
„Македонија е држава со младинска невработеност од над 50%, држава во која ниту еден универзитет не е на Шангајската листа меѓу топ 1000 универзитети во
Македонија

(ВИДЕО) Јаулески: Заев има пари за реновирање на своето партиско седиште, но нема за младите

А1он
„Младите не му веруваат на Зоран Заев. Заев има пари за реновирање на своето партиско седиште, но нема за младите. Младите беа изманипулирани од Заев
Македонија

(ВИДЕО) Јаулески: Вселувањето во студентските домови се уште не е почнато

А1он
„Денеска официјално требаше да почне вселувањето на студентите во студентските домови на територија на Град Скопје. Како што гледате не само што вселувањето не е
Македонија

(ВИДЕО) Јаулески до власта: До каде е изградбата на студентскиот град на местото на „Стив Наумов“?

А1он
Две години како СДСМ е на власт, состојбата во студентските домови е катастрофална. Нема инвестиции, нема проекти, ништо од ветеното не е остварено. Наместо подобри
Македонија

(ВИДЕО) Јаулески: Власта спроведува политички прогон врз сите неистомисленици

А1он
„Власта уште еднаш покажува во пракса дека во Република Македонија дека правната држава е суспендирана. Денеска власта на Заев и Спасовски без никакво образложение во
Македонија

(ВИДЕО) Јаулески: Црнилото кое ја обвиткало државата и општеството во целост мора да го поразиме

А1он
„СДСМ ја распродава државата по сите основи. Република Македонија две години оди надолу. Неколку нерасветлени убиства откако СДСМ е на власт, а министерот за политички