sudska medicina

Истражувања Македонија

Шест месеци се бара лекарска грешка за Булент Ибрахим, починат од сепса по операција на хемороиди

Маја Илиевска-Пачемска
Шест месеци семејството на 38-годишниот Булент Ибрахим, кој почина од сепса по операција на хемороиди, чека надлежните институции да ги стокмат извештаите и да утврдат
Македонија

Грчки и холандски експерти ќе помагаат за акредитирање на Институтот за судска медицина

А1он
Со европска помош во висина од 250.000 евра во рамки на Twinning Light проектот „Стандардизација и хармонизација според ИСО17025 стандардот на лабораториите на Институтот за
Македонија

Скопје и Атина ја зајакнуваат соработката во форензиката и судската медицина

А1он
Презентација на проект финансиран од Европската унија меѓу Лабораторијата за форензика и токсикологија од Атина и Институтот за судска медицина, криминалистика и медицинска деонтологија од