Скопје и Атина ја зајакнуваат соработката во форензиката и судската медицина

Од:

Презентација на проект финансиран од Европската унија меѓу Лабораторијата за форензика и токсикологија од Атина и Институтот за судска медицина, криминалистика и медицинска деонтологија од Скопје ќе се одржи денеска на Деканатот на Медицинскиот факултет.

Станува збор за проект преку кој се врши стандардизација и хармонизација според ИСО17025 стандардот на лабораториите на Институтот за судска медицина, криминалиситка и медицинска деонтологија.

Проект лидер на земја членка на ЕУ, во случајот Грција е професорот Хара Спилиполу, директорот на Лабораторијата за форензика и токсикологија при Универзитетот во Атина, додека проект лидер на земја корисник е директорот на Институтот за судска медицина, Александар Станков.

Би можело да ве интересира

На Италија и недостасуваат 4.000 анестезиолози

Жарко Настоски

Здравствениот систем ќе даде резултати подобри и од други европски држави, порача премиерот Заев

Ана Ололовска

Инфектолози од Инфективна клиника и болницата „8 септември“ дале отказ

Ландов

Бајрактаров: Сите активно да се вклучат во поддршката на менталното здравје кај себе, своите семејства, пријатели, колеги, заедници

Ана Ололовска

Здруженијата на медицински сестри: Да се регулира дејноста со закон, незадоволството е големо

Ана Ололовска

Тело на починат насилно и сосе кревет изнесено од струмичката болница

Кристијан Ландов