stejt department

Македонија

Извештај на Стејт департментот: Корупцијата, попречувањето на СЈО и медиумските слободи како најважни проблеми

А1он
Стејт департментот денеска го објави годишниот извештај за состојбата и почитувањето на човековите права во Македонија за изминатата 2016. година. Во краткото сиже од извештајот
Македонија

Стејт Департмент: Македонија не ги исполнува минималните услови за борба против трговија со луѓе

А1он
Американскиот Стејт департмент годинава оцени дека Македонија не ги исполнува минималните услови за борба против трговија со луѓе, и ја рангираше во зоната ТИЕР 2.
Македонија

Стејт Департмент: Корупцијата и непочитување на владеењето на правото – главни проблеми во Македонија

А1он
Корупцијата и владиното нецелосно почитување на владеењето на правото се главни забелешки во делот за Македонија во денес објавениот редовен годишен извештај на Стејт департментот
Македонија

Груевски: Критиките на Стејт Департментот се стандардни

А1он
Премиерот Никола Груевски, ги знае забелешките од Стејт Департментот и од Амнести Интернешнл, и тие вели, се стандардни. Еве ја изјавата на премиерот. …
Македонија

Георгиев: Извештајот на Стејт Департментот како за афричка земја

А1он
Последните извештаи за Македонија но и вчерашните од Стејт Департментот и Амнести Интернешнл наликуваат на извештаи за некоја афричка земја а не за европска, посочи
Македонија

Бишевац: Извештајот на Стејт Департментот – доказ дека живееме во диктатура

А1он
Македонија е земја во која не владее правото . Земјава очигледно влегува во диктаторско владеење. Стејт департментот и Амнести Интернешнл во извештаите за 2011. година
Македонија

Извештај на Стејт Департмент: Владата се меша во судството и медиумите

А1он
Стејт Департемтот, во извештајот за Македонија за 2011 година, наведува дека најважниот проблем на полето на човековите права беше неуспехот на владата целосно да го