sekerinska

Македонија

Шекеринска: Армијата беспоштедно излезе во борба со пожарите

А1он
Речиси десет дена буквално сите државни капацитети се ставени целосно во служба на справувањето со пожарите, а Армијата и нејзините припадници покажаа дека секогаш и
Македонија

Ако жените не се вклучени во одлучувањето, нема одржлив мир и безбедност, вели Шекеринска

А1он
Прашањето на вклученоста на жените во процесите на одлучување, во мирот и безбедноста, не е само проблем на жените во Западен Балкан, но регионот има
Македонија

Шекеринска: Со добри резултати убедена сум дека ќе ги демантираме и најголемите скептици

А1он
Со добри резултати убедена сум дека ќе ги демантираме и најголемите скептици. Убедена сум дека гласот против блокирање од било кого се повеќе ќе расте.
Македонија

За првпат се разочарани и граѓаните кои најмногу беа за Европа, им кажа Шекеринска на Европјаните

А1он
Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска преку видеоврска беше гостинка на Европскиот центар за политика, каде зборуваше за геополитичките предизвици за Европската Унија и Западниот
Македонија

Шекеринска: Не сум од оние кои припаѓаат на некоја партија само како функционери

А1он
Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска уште еднаш повтори дека не треба да биде дел од раководната структура на СДСМ во следниот период и тоа,
Македонија

Заев по повлекувањето на Шекеринска: Треба неа да ја прашате дали сака да се дистанцира од мене

А1он
Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев, вели дека не знае дали Радмила Шекеринска сака да се дистанцира од него со најавата дека нема повторно
Македонија

Шекеринска: Собранието да ги поддржи законските измени со кои професионалните војници ќе добиваат отпремнина од 25.000 евра

А1он
Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска изрази надеж дека Собранието ќе даде зелено светло за да се отвори можноста за војниците со наполнети 45 години
Македонија

Ковачки: Не е учтиво дама да напаѓа со неумесен речник и да ме нарекува лажго и плачко

А1он
Шекеринска повторно манипулира и објавува детали од интерни армиски постапки за кои цело време предупредувам. Престанете да манипулирате и кажете и на јавноста дека Комисија
Македонија

Шекеринска: Оние кои не добиле НАТО сертификат, не значи дека направиле нешто што е спротивно на законот или на интересите на државата

А1он
Секоја држава која станала членка на НАТО минувала низ истиот процес, и секаде одреден број нивни армиски припадници, не само на нивните структури туку и