predmeti

Македонија

Дел од измените на Кривичниот законик од утре стапуваат на сила: Што ќе значат за осудените ексфункционери

Александар Тодески
Измените на Кривичниот законик кои се однесуваат за „злоупотреба на службената положба и овластување“ почнуваат да важат од утре, една недела откако се објавени во
Македонија

Судски предмети се чувале во подруми: Надзорот откри пропусти на Судскиот совет

Орце Костов
Неколку пропусти на Судскиот совет констатираше Комисијата за надзор на функционалноста на АКМИС системот во судовите, објави Министерството за правда. Комисијата за надзор на функционалноста
Македонија

Во судовите има 30 предмети поврзани со Рамиз Мерко: Вонреден надзор на Комисија од Јавното обвинителство

Орце Костов
Комисија на Јавното обвинителство изврши вонреден надзор над работата на Основното јавно обвинителство Струга, Вишото јавно обвинителство Битола и на Основното јавно обвинителство за гонење