arhiva

Македонија

Судски предмети се чувале во подруми: Надзорот откри пропусти на Судскиот совет

Орце Костов
Неколку пропусти на Судскиот совет констатираше Комисијата за надзор на функционалноста на АКМИС системот во судовите, објави Министерството за правда. Комисијата за надзор на функционалноста
Култура

Изложба „Архивите – ризници на спомени“

А1он
Во Музејот на македонската борба за државност и самостојност денеска ќе биде отворена изложбата „Архивите – ризници на спомени“. Изложбата е изработена од страна на