predistraga

Македонија

Покрената истрага за Палевски за да може да биде распишана потерницата, судија одобрил и притвор

Обвинителството по итна постапка отворило истрага против Љупчо Палевски – Палчо за делата „грабнување“ и „убиство“, за по него да може да биде распишана меѓународната
Македонија

Апсења во неколку градови низ Македонија: Предистрага „Синџир“ за дела против јавните финансии

Александар Тодески
Обвинителството за гонење на организиран криминал дало налог да се приведуваат неколкумина во Неготино, Кавадарци, Битола и Охрид, како осомничени во предистражната постапка „Синџир“, под