opstina Centar

Македонија

Четвртоодделенците од основните училишта изминатата недела ја посетија и се запознаа со работата на Општина Центар

А1он
Во рамки на предметот Историја и општество, изминатата недела учениците од четврто одделение од сите 8 основни училишта беа во посета на Општина Центар. Домаќин
Спорт

Започнаа училишните спортски игри во Општина Центар

А1он
Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, официјално ја прогласи спортската манифестација „Училишни спортски игри“ за отворени и во оваа пригода ги поздрави присутните гости и
Македонија

Герасимовски: Почнува Јавниот повик за доделување 3.300.000 денари за пензионерите во Центар

А1он
Општина Центар денеска распишува Јавен повик за доделување финансиска поддршка на повозрасни граѓани, пензионери во социјален ризик со место на живеење на територија на општината.
Македонија

Герасимовски: Граѓаните може да пополнат онлајн прашалник и да предложат проекти за својата населба

А1он
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ги повика граѓаните кои не се во можност да ги посетат трибините „Заедно одлучуваме“ на кои се предложуваат проекти
Македонија

Герасимовски: Заедно со граѓаните ќе најдеме решение за бучавата во Капиштец

А1он
На вчерашната трибина „Заедно одлучуваме“ која се одржа во ООУ „Киро Глигоров“ во Капиштец, градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ги слушна предлозите, барањата но
Македонија

Герасимовски: Обезбедуваме 260 нови паркинг места во Капиштец и резидентни паркинзи за центарци

А1он
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски на трибината „Заедно можеме“ од ООУ „Киро Глигоров“ зборуваше за проектот продолжување и изградба на катна гаража на улицата
Македонија

Општина Центар: Издадени 68 правосилни одобренија за градење со барања поднесени од први јануари минатата година

А1он
Како одговорна, транспарентна и отчетна општина, Центар од оваа година започнува нова активност, односно објавување на полугодишни извештаи за издадените одобренија за градење, велат од
Македонија

Герасимовски: Ја подигнавме значително хигиената во општината, но допрва следат големите промени

А1он
Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски заедно со општинската администрација вчера ја одржаа втората трибина “Заедно можеме”. На трибината која се одржа во ООУ “Димитар
Македонија

Герасимовски од трибина „Заедно одлучуваме“: Реконструиравме 17 улици и започнавме изградба на градинка

А1он
Денеска градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски ја одржа првата трибина „Заедно одлучуваме“ на која го изложи сработеното во годината која изминува и најави дел
Македонија

Општина Центар издаде решение за отстранување на доградба на локал на улица „Македонија“

А1он
Овластен градежен инспектор на Општина Центар издаде Решение со кое му наредува на инвеститорот на доградба на локал на улица „Македонија“ да ја отстрани истата