nikola jankulovski

Македонија

Никола Јанкуловски реизбран за ректор на УКИМ

А1он
Универзитетската изборна комисија ја објави Одлуката за утврдување избран кандидат за ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ според која за ректор на УКИМ е избран досегашниот
Македонија

Судијка пресудила во полза на тужениот ректор Јанкуловски, кој го оперирал нејзиниот сопруг

Васко Маглешов
Граѓанскиот суд пресуди дека ректорот на УКИМ, Никола Јанкуловски, не ѝ вршел мобинг на ревизорката Лилјана Попчева, која го тужеше за психичко вознемирување на работното
Македонија

Обвинителството ја отфрли пријавата на антикорупциска против ректорот на УКИМ

Мери Јордановска
Основното јавно обвинителство ја отфрли иницијативата на Антикорупциската комисија за кривично гонење на ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Никола Јанкуловски. Според обвинителството, нема
Македонија

Ректорот Јанкуловски контра антикорупциската комисија: Не земам две плати, туку додаток на плата

Ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ , Никола Јанкуловски реагира дека се прави обид за нарушување на неговата чест и авторитет, по соопштението на