rektor ukim

Македонија

Професори од УКИМ поднесоа пријава до Антикорупциска против рекорката Биљана Ангелова

А1он
Професори од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ поднесоа пријава до Антикорупциската комисија против ректорката на Универзитетот, Биљана Ангелова поради сомневање за злопотреба на службена положба.
Македонија

Билјана Ангелова избрана за ректорка на УКИМ

А1он
Професорката на Економскиот институт при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, и проректор за финансии, инвестиции и развој, проф. д-р Биљана Ангелова денеска е
Македонија

Ректорот Јанкуловски контра антикорупциската комисија: Не земам две плати, туку додаток на плата

Ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ , Никола Јанкуловски реагира дека се прави обид за нарушување на неговата чест и авторитет, по соопштението на