nevrologija

Македонија

Меџити: Костумот и вратоврската ме гушат, најдобро се чувствувам во бел мантил

Орце Костов
Во овие осум месеци откако е министер, работите во здравството се променуваат и средуваат, иако костумот и вратоврската го гушат и најубаво се чувствува во
Македонија

Се поплавиле соби со пациенти во „8 септември“: Пациентите биле извлекувани, паѓале делови од плафонот

Кристијан Ландов
Три поплавени соби во кои биле сместени и пациенти, имало во болницата „8 септември“ на интензивниот Оддел за неврологија, посочува докторот Петар Атанасовски. Сѐ се
Македонија

Нови оддели, апаратура и биолошка терапија за болните од мултиплекс склероза на Неврологија

А1он
Нови оддели се отворени во рамки на Универзитетската клиника за неврологија. Станува збор за одделот за мускулна биопсија и патохистолошка дијагностика на невромускулните болести, кој