nastavnici

Македонија

(ВИДЕО) Образовните реформи не се добри ако мора да се спроведат со сила и притисоци

А1он
Реформите во основното и средно образование што ги налага Владата се лоши, велат наставниците, бидејќи не се мислело на доброто на учениците, а потоа за
Македонија

(ВИДЕО) Наставници: Оставете не’ да ги учиме младите, за да не бегаат во странство

А1он
Наставниците и професорите од основните и од средните ушилишта бараат ставање на законот за наставници, законот за Академија за наставници и законите за основно и
Македонија

(ВИДЕО) Наставниците излегоа на протест и покрај заканите

А1он
Со транспаренти на кои пишуваше “Училиштето не ваша лабораторија, учениците не се заморчиња“, „Наставничке што имаме за денес? Инспекција, деца!“, “Вратете ни го достоинството“, „Ние