ministerstvo za zivotna sredina i prostorno planiranje

Видео Македонија

(ВИДЕО) Офанзива на новата директорка Петровска: Блиску сме да откриеме кој го загадува воздухот

Ана Василевска
Штетни емисии од фабриката „Пејпер мил“, опасен елаборат за погон за обработка на медицински отпад, градежен шут во охридското крајбрежје и стотина други загадувачи кои
Македонија

Опасен медицински отпад како хемикалии, лекови, цитостатици требaле да се стерилизираат близу до погони за храна

Ана Василевска
Локација во близина на погони за производство на храна била предвидена за отворање на погон за собирање и преработка на медицински и секаков друг вид
Македонија

МЖСПП: Подари ѝ „климатска акција“ на својата планета

А1он
Со повик за #КлиматскаАкција Министерството за животна средина и просторно планирање се приклучува кон одбележувањето 22 Април – Денот на планетата Земја. – И уште
Македонија

Зајакнување на капацитетите за имплементација на Натура 2000

А1он
Министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети денеска ќе се обрати на завршниот настан на проектот финансиран од Европската унија „Зајакнување на капацитетите